Bahan-bahan:
- 400 gm daging
- sedikit pewarna merah
- 1 biji bawang holland dimayang
- 2 ulas bawang putih - dihiris
- 2 ulas bawang merah - dihiris
- 2 sudu besar sos tomato
- 2 sudu besar sos cili
- sedikit lada benggala merah/hijau
- sedikit kobis bunga
- sedikit air
- minyak untuk menumis
- bahan perasa secukupnya
CARA MENYEDIAKAN:
- Masukkan daging dalam periuk bersama sedikit pewarna merah serta air,rebus hingga daging empuk.Angkat dan toskan.Asingkan.
- Panaskan minyak dalam kuali,masukkan bawang putih,bawang merah dan tumiskan hingga naik bau.
- Kemudian,masukkan sos tomato,sos cili serta sedikit air.
- Masukkan daging yang kemerahan tadi serta bahan perasa dan kacau sebati..
- Masukkan pula,lada benggala,kobis bunga serta bawang holland yang dimayang dan kacau seketika..
- Siap untuk dihidang..
Tiada ulasan:
Catat Ulasan